apr
25

Bestuurswisseling en jaarverslag 2023

Op 22 april 2024 heeft het bestuur van SUN Nissewaard de jaarrekening en het jaarverslag van 2023 vastgesteld.  jaarverslag en jaarrekening 2023

Teven heeft het bestuur Sylvia Broekmeulen benoemd als voorzitter en Wouter Struijk als nieuw bestuurslid. Dirk van der Schaaf heeft afscheid genomen van het bestuurslid en werd bedankt voor zijn inzet voor SUN Nissewaard. Dirk blijft als vrijwilliger nog wel actief voor SUN Nissewaard. 
Fijn dat Sylvia het voorzitterschap op zich heeft genomen en hartelijk welkom voor Wouter als nieuw bestuurslid..

nov
10

Energiesteun gedoneerd!

Naast de donaties die SUN Nissewaard van charitatieve  fondsen, kerken en particulieren krijgt  hebben we al meerdere malen € 190,= op onze rekening mogen ontvangen van inwoners die zelf vinden dat ze de energiesteun vanuit de overheid  voor hun energierekening niet nodig hebben. Zelfs al voordat dat zij de toeslag op hun privé rekening hadden ontvangen hebben ze het al weggegeven!  Deze donateurs vinden dat deze toelage van november en december vooral moet gaan naar mensen die ook echt in nood zitten en daarvoor zijn ze bij SUN Nissewaard aan het goede adres. Want alle donaties die de stichting ontvangt worden gegeven aan mensen die het echt nodig hebben. Dat is mogelijk omdat de gemeente de organisatiekosten betaalt.
Tot op heden SUN Nissewaard tientallen inwoners die zich  in urgente financiële nood  bevinden kunnen helpen en nog steeds komen iedere week nieuwe  aanvragen binnen.

De maatschappelijke organisaties, waar de hulpbehoevende inwoners bij aankloppen, hebben ten behoeve van de inwoners van Nissewaard al vele duizenden euro’s mogen ontvangen in de vorm van noodhulp, voor bijvoorbeeld de medische kosten, kosten van vervoer, herinrichting na noodzakelijke verhuizing en nog veel meer andere dringende redenen.

Heeft u zelf een urgente financiële nood neem dan contact op met de organisatie die u bijstaat. Is er geen mogelijkheid om bijvoorbeeld via de gemeente of de desbetreffende organisatie een financiële  bijdrage te krijgen , dan kan Sun Nissewaard wellicht uitkomst bieden. Uw maatschappelijk werker of begeleider kan dan namens u een aanvraag bij SUN Nissewaard doen.

Door de donaties die SUN Nissewaard tot op heden heeft ontvangen kan een noodzakelijke gift snel worden verleend..
Onze oprechte dank gaat dan ook uit naar al die organisaties  en particulieren die ons daarbij helpen.

apr
15

Jaarverslag 2021

Samen start je sterker

“Samen start je sterker” dat is de titel van het eerste jaarverslag van SUN Nissewaard. Het bestuur heeft op 5 april het eerste jaarverslag 2021 vastgesteld en heeft het deze titel gegeven. Want dankzij de goede samenwerking met vele partijen is het voor SUN Nissewaard mogelijk geworden om in 2021 te starten met het geven van hulp aan Nissewaarders die om welke reden dan ook tussen wal en het schip dreigen te raken. Dit doet SUN Nissewaard veelal door het geven van een financiële gift.

In de 8 maanden dat SUN Nissewaard in 2021 actief is geweest hebben we = daadwerkelijk hulp verleend aan 52 inwoners uit Nissewaard. In totaal werd er een bedrag van €
26.271,-- uitgekeerd.
31 Verschillende organisaties hadden in die periode een verzoek om hulp ingediend bij SUN Nissewaard.
De aanvragen varieerden voor bijdragen voor woninginrichting, medische kosten, huishoudelijke apparatuur, vervoer schulden en levensonderhoud. 

Naast de cijfers in de bijlage geeft het jaarverslag inzicht in de geschiedenis, de werkwijze en voorbeelden van aanvragen om hulp van SUN Nissewaard. 

Lees hier ons volledige jaarverslag 2021.

Indienen van een aanvraag
Ook in 2022 staat SUN Nissewaard klaar voor aanvragen. Zie voor nadere informatie en het indienen van een aanvraag deze website

nov
26

Leuk bedankje van een zorgverlener

Deze week ontvingen we het hieronder vermelde bedankje van een zorgverlener. Leuk om zo'n positief bericht, hier te kunnen plaatsen. 

"Ik heb in het najaar van 2021 voor een cliënt van mij (een 21 jarig meisje uit een Afrikaans land) gebruik mogen maken van het SUN fonds, 500 euro voor het inrichten van de woning. Ik vond dit bijzonder goed verlopen. Ten eerste was het mogelijk het formulier tussentijds op te slaan. Daarnaast vind ik het in principe goed doordacht om het geld naar de kringloopwinkel over te maken ipv naar de cliënt. Verder vond ik de samenwerking met de coördinator erg prettig. Ze reageert snel zowel telefonisch als per mail. Ook heeft ze goede contacten met de kringloopwinkel en stond ze open voor een ander, goedkoper alternatief. Dit vond ik erg flexibel.

Door het fonds hoeft mijn cliënt zich minder in de schulden te steken, doordat ze minder hoeft te lenen van DUO. Ik vind ook dat ze het verdient, omdat ze erg haar best doet voor school en om een stage en bijbaan te vinden, er bijna helemaal alleen voor staat en daarnaast is ze erg dankbaar voor wat ze krijgt. Ze is niet kieskeurig zoals ik dat bij sommige cliënten wel eens meemaak.

Al met al was waren zowel de donatie als zeker ook het oppakken van onze aanvraag door (de coördinator van) het SUN fonds zowel voor mijn cliënt als voor mij een lichtpunt in deze lastige situatie. Onze dank hiervoor!"

nov
11

Nissewaard kom uit je schuld

Dat is de titel van de nieuwsbrief van november 2021 van het Financieel Platform Nissewaard gemaakt in samenwerking met het preventieteam van de gemeente. Lees hier deze nieuwsbrief

okt
26

Uit Groot Nissewaard 13-10

 SUN Nissewaard kan hulp bieden bij urgente financiële nood

Armoedebestrijding heeft wereldwijde urgentie, ook in Nissewaard leven duizenden inwoners met armoede, schulden en urgente noden.

Ondanks alle voorzieningen die Nederland rijk is, hebben sommige mensen toch urgente financiële problemen. Deze kunnen op verschillende manieren tot stand komen o.a. door een scheiding, verlies van werk, ziekte of dreigende schulden. Omdat er steeds minder of niet direct bereikbare voorzieningen zijn bij de overheid, dreigen deze mensen tussen wal en schip terecht te komen als er geen snelle financiële ondersteuning wordt georganiseerd. Een gift van een noodhulpbureau kan op zo’n moment uitkomst bieden, als het urgent is zelfs binnen 24 uur.

Ondersteuning vanuit een noodhulpbureau kan verder afglijden voorkomen, maakt doorbraken mogelijk of kan zorgen voor herstel van balans en een menswaardig bestaan. 

SUN Nissewaard kan directe financiële steun bieden, daar waar geen andere (tijdige) voorzieningen mogelijk zijn.

Een voorbeeld:
Anja

1

heeft 3 kinderen, en heeft te maken met een (v)echtscheiding. Alle bankrekeningen staan nog op naam van haar ex-man en hij ontvangt de toeslagen, maar houdt het geld zelf en betaalt nergens aan mee. Naar hem is een adresonderzoek ingesteld dat 3 maanden duurt, daarom kan Anja geen toeslagen krijgen. Om te voorkomen dat Anja geen boodschappen meer kan doen en zij de kracht verliest om voor haar kinderen te zorgen doet de maatschappelijk werker een aanvraag bij het noodhulpbureau voor leefgeld. Die aanvraag wordt toegekend: Anja ontvangt drie maanden leefgeld van het noodhulpbureau.

Bovenstaande situatie is slechts een voorbeeld van één van de vele aanvragen die noodhulpbureaus in Nederland dagelijks ontvangen voor mensen met urgente noden. Op Wereldarmoededag wil SUN Nissewaard graag extra de aandacht vestigen op mensen met urgente noden in de gemeente Nissewaard en de manier waarop zij als noodhulpbureau ondersteuning geeft.

Een gift van een noodhulpbureau is er voor jong en oud, voor kleine of wat grotere bedragen en voor hele uiteenlopende aanvragen: per urgente situatie wordt gekeken wat er nodig is om tot een oplossing te komen. Een spelregel is wel: de gift is eenmalig of voor een afgebakende periode en kan alleen via dienst- en hulpverleners worden aangevraagd. Noodhulpbureaus werken op deze manier omdat zij willen dat naast financiële noodhulpvraag ook andere problemen van mensen met urgente noden opgelost worden.

Heeft u een urgente financiële nood? Neem dan vooral contact op met uw hulp- of dienstverlener in de gemeente of kijk op de website www.Sunnissewaard.nl wat SUN Nissewaard voor u kan betekenen.

Het giftenbudget wordt bij elkaar gebracht door donateurs: fondsen, kerken, bedrijfsleven en particulieren. Wilt u mogelijk naar aanleiding van dit artikel een (financiële) bijdrage leveren aan het werk van SUN Nissewaard? Neem dan contact op via www.Sunnissewaard.nl

 

1

In het kader van de Privacy-wetgeving is Anja een verzonnen naam.

okt
26

Groot Nissewaard 25-10

Recht op toeslag?

Spijkenisse - Het aanvragen en bijhouden van de toeslagen van de Belastingdienst kan best lastig zijn. Heb je recht op een toeslag? Bijvoorbeeld huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag. En hoe voorkom je dat er kinderopvangtoeslag moet worden terugbetaald? In de maand november is er drie keer een gratis Toeslagenspreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in De Boekenberg. 

Het Toeslagenspreekuur is in het leven geroepen voor mensen die moeite hebben met het online regelen van toeslagen van de Belastingdienst. In samenwerking met SWO helpt De Boekenberg met het aanvragen van huur-, zorg- en/of kinderopvangtoeslag op woensdag 3, 10 en 17 november. Aanmelden of meer informatie is te krijgen via mkempers@deboekenberg.nl en 06 – 57 60 09 75.

Ook bij andere vragen rondom het online regelen van overheidszaken (zoals een rijbewijs aanvragen of de CoronaCheck app installeren) helpt de Boekenberg graag. Iedere inwoner van Nissewaard kan terecht voor hulp tijdens het wekelijkse spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) op donderdag van 14.00-16.00 uur in Bibliotheek De Boekenberg. Een afspraak voor het spreekuur maken kan via het telefoonnummer 0181-616622 (de afspraak is kosteloos). Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekdeboekenberg.nl.

mei
31

15 Juni. Workshop: doorbraak met fondsen

Op 15 juni organiseert de Uitvoeringsbrigade samen met SUN Nissewaard de workshop "Doorbraak met fondsen"
Deze workshop is bestemd voor professionals en vrijwilligers werkzaam in het sociale Domein. 
Zie ook de flyer via onderstaande link. 

/assets/media/uploads/uitnodiging-15-6_gXbStbY.pdf

apr
26

Sun Nissewaard van start

Het bestuur van SUN Nissewaard is verheugd om te kunnen melden dat SUN Nissewaard vanaf 26 april actief is. Aanvraag kunnen nu ingediend en verwerkt worden.